Her den 5. juli kl. 12 var det sidste frist for at indsende sin kvote 1 ansøgning til videregående uddannelser. 3. juli var mit eksamensbevis lagt op, så der blev min ansøgning sendt afsted og så var det ellers bare om at vente.

Men i går aftes væltede det så ind med e-mails fra Københavns Professionshøjskole om, at jeg opfyldte optagelseskravene på alle min valg af skoler. Ja, alle er hos Københavns Professionshøjskole der jeg gerne vil blive hvor venner og familie er. Siger jeg og har også søgt ind på Bornholm, men dette er så jeg har en backup hvis alt skulle gå “galt”.

Så nu er der kun ventetiden tilbage, da vi først går svar d. 26. juli. Dette gør mig en smule nervøs, da jeg gerne vil ind på skolen i Hillerød, som jeg skrev om tidligere. Er ikke god til at vente i usikkerhed, som sikkert mange andre ansøgere heller ikke er. For det er jo vores videre uddannelse og kommende karriere det handler om, så ventetiden om man er købt eller solgt er ulidelig.

Men tror nu på det bedste og regner stærkt med at komme ind på mit første valg. Ellers skal adgangskvotienten fra sidste år være steget gevaldigt og så ville de være første gang i mens jeg har holdt øje. Men man skal aldrig sige aldrig. Dog kan jeg berolige mig selv med, at i Hillerød har du forhøjet antallet af optaget fra 74 til 108, at der i år er færre der har sagt Hillerød uagtet prioritering og kun 3 flere der har søgt det som første valg. Værre ser det dog ud for mit andet valg, Frederiksberg, hvor der er 34,4% flere ansøgere som første prioritet, men det samme antal pladser. Dog regner jeg stærkt med det bliver Hillerød, så jeg forsat kan smutte ned på HF og hilse på lærer og ansatte som jeg har lovet. Alle tal er fundet på Københavns Professionshøjskole hjemmeside.

Men nu må den 26. juli godt komme med et positivt svar