ADVARSEL: Løs gnu set i Nordsjælland

Så blev det min tur til at få sidste stik og sidder nu her dagen efter med et kæmpe smil på læben. For nu har jeg et fuld gyldigt coronapas med begge stik stående i, så nu er det lige før festen kan begynde. Ved dog godt, at selvom man har begge stik, så kan man stadig godt blive ramt af Corona. Men ens sygdomsforløb skulle være mildere og det er det som jeg ser som positivt. Ikke fordi jeg nu skal ud for at feste som jeg aldrig har festet før, men fordi jeg nu kan opleve mere og ikke skal planlægge med en PCR-test først.

Hvorfor vaccineres?

Men hvorfor er jeg så gået med til at modtage en af vaccinerne? Det skyldes simpelthen mit kommende arbejde når jeg har læst færdig og mens jeg læser. Mange tænker nemlig ikke over, at mens læser til sygeplejerske så er vi ude i klinik/praktik i ca. 40% af tiden. Derfor har vi rigtig meget kontakt med andre mennesker og specielt dem der kan være meget eller kronisk syge. Hvis de nu skulle være i den situation at de ikke er vaccineret, enten fordi de ikke har fået den endnu eller ikke kan, så er risikoen for at jeg tager den med mig nu en del mindre. Derudover mener jeg også det er ens samfundspligt at beskytte dem der ikke kan eller har muligheden for at beskytte sig selv.

Fint nok hvis du ikke er enig i hvad jeg skriver og godt for det. For der skal være plads til alle og et samfund ændre sig ikke, hvis der ikke er kritikkere i blandt os. Er selv kritisk over for mange ting og har mine egne holdninger som ikke alle er enige i. Dog prøver jeg at sætte mig ind i de ting jeg har en mening om og når det drejer sig om sundhed, så kigger jeg på videnskaben bag. Læser de forskningsartikler jeg kan (som vi også skal på uddannelsen), for at danne mig et billede om hvad der sker. Dette gør så også, at jeg vil kunne svare mere saglig og faglig på andre spørgsmål eller holdninger.

Hvis du ikke vil

I tilfælde af at du ikke vil have vaccinen, fint med mig, men hold dog diskussionen på et niveau, hvor alle kan være med. At vaccinen skulle gøre en magnetisk, som nogen har påstået på internettet, er på ingen måde sandt og ingen forskere har kunne finde det bevist. Hvis alle kunne gøre det, så ville jeg være mindre sur, når jeg læser ting og sager på internettet.