Så kom maskerne (mundbind) hjem, som jeg skrev om i forrige indlæg og som du kan se på billedet, har jeg valgt to forskellige farver, det som firmaet kalder for Etnico (orange) og Caprera (blå). De sidder dejlig tæt til ansigtet, men ens briller dugger stadigvæk, som med et almindeligt mundbind, men synes dog at det er en smule mindre. Som du måske har lagt mærke til, så er der to sorte flapper på hver side af næsen og dette er for at holde det filter, som kan udskiftes, på plads, så det sidder korrekt.

Man er på ingen måde, efter egen mening, besværet i et trække vejret med dem på. Dog lugter de i starten en smule syntetisk, men dette er til at leve med. Nu her efter lidt over en uge med dem har jeg lagt mærke til hvordan folk reagere. Dette skyldes nok de anbefalinger som Sundhedsstyrelsen (SST) har udsendt for at have dem på. SST siger, at man kan skal bruge mundbind/masker i de særlige situationer som er:

  • Hvis du er smittet eller har symptomer på COVID-19 og skal bryde din selvisolation for at transportere dig til og fra sygehuset
  • Hvis du er på vej hjem fra fx lufthavnen efter en rejse i et højrisikoområde i udlandet og skal i selvisolation
  •  Hvis du er nær kontakt til en, som er smittet, og skal bryde selvisolation for at transportere dig til og fra test
  • Hvis du er pårørende og ikke kan holde afstand til en person i øget risiko, fx ved behov for pleje og omsorg

Men så kommer problemet med os der er i risikogruppen. Vi er nogle som ikke har hjælp til at klare vores daglige gøremål, såsom at handle ind. Har lagt mærke til, at de fleste mennesker ikke længere følger de retningslinjer der er, fx med at holde afstand til hinanden. Har endda oplevet, at en anden kunde lagde sin hånd på min skulder, da jeg bad hende om at holde afstand til mig. Nu vil nogen nok mene, at jeg er en smule paranoid, men så lad mig være det. I kender ikke min sygdomshistorie og hvorfor jeg tager de forholdsregler som jeg gør. Derfor bære jeg nu også min maske, når jeg skal udenfor for at klare de ting, som jeg ikke har andre til.  Så en hurtig opfordring til alle. Det er ikke alle man kan se, om de skulle være i risikogruppen, så vil I af jer som ikke er det ikke være venlig at holde afstand til alle andre derude? Dette vil gøre, at vi forhåbentlig ikke ser en opblomstring af coronatilfælde derude.

Kilde til anbefalinger: Sundhedsstyrelsen (24-07-2020)