Så er det i morgen, at alle os der har søgt om optagelse på en videregående uddannelse får svar. Mange er nok spændte på, om de komme ind på deres 1. prioritet eller er kommet ind på en deres andre, hvis de da har søgt dette. Hvornår folk får svar er forskelligt. Nogen kan allerede så det efter midnat, andre først i løbet af dagen, så de sociale medier vil i løbet af dagen i morgen blive fuldt med beskeder om optagelse eller ej.

Jeg selv kan se mit svar fra midnat, på Københavns Professionshøjskole optagelsesportal. Vil dog gå i seng som jeg plejer og tjekke hjemmesiden i løbet af dagen, da jeg forventer pres på siden lige efter midnat. Så har man jo også 5 dage til at svare, om man vil have pladsen eller ej, så ingen grund til at stresse, det ville da være dumt.

Så alle mine medstuderende her er en lille opfordring:
Tag det roligt. Tjek hjemmesider eller e-mail i løbet af dagen, der er ingen grund til at sidde klistret foran skærmen til svaret er der.

Vær glad. Selvom du måske ikke kom ind på din 1. prioritet, så vær glad for at komme ind på en af det andre. Hvis du ikke er kommet ind nogen steder, så kan man søge om optagelse på ledige pladser. Der er forskellige måder at søge disse på, så tjek Uddannelses Guiden hvordan du gør for den skole du gerne vil ind på.
Igen næste år. Hvis alt skulle klippe, så kan du altid søge ind igen næste år. Hvis det er fordi du mangler du rette fag eller kvalifikationer, så kan disse skaffes i mellemtiden. Enten som supplering (læs mere på Uddannelses Guiden) eller som HF-enkeltfag. Intet er så slemt, at det ikke er godt for noget. Tænk positivt

Nu skal der bare ventes, til vi for svar. Jeg krydser fingre for mig selv, men også alle jer andre og håber i kommer ind på jeres drømmeskole. Man anden eller tredje valg er da også udmærket godt alligevel. Så held og lykke til alle skal der lyde herfra.